
Bij het woord (software)koppeling komt vaak een hoop frustratie kijken. Het werkt niet, het werkt niet zoals het zou moeten of een oplossing lijkt onmogelijk. Super frustrerend, als je weet dat een goede koppeling zorgt voor automatisering en efficiëntie van je bedrijfsprocessen.
Maar hoe komt het dan dat het niet lukt of niet werkt? Wat we vaak zien, is dat een softwarekoppeling niet of niet meer goed werkt na een update. Ook zien we vaak dat niemand zich verantwoordelijk voelt voor de koppeling. De koppeling vindt plaats tussen twee softwaresystemen en hiervoor is een samenwerking nodig tussen de softwaresystemen, maar ook tussen de softwareleveranciers, en hier gaat het vaak mis. De koppeling bevindt zich in een grijs gebied tussen de twee softwareleveranciers en jij als bedrijf staat er tussenin. Maar wat ons nog het meest verbaast, is dat bedrijven die op zoek zijn naar een softwarekoppeling, vaak te horen krijgen: ‘Ja, maar dat kan niet’. Hier begrijpen wij echt niks van, want als rasechte webdeveloper zijn dit juist de leuke en uitdagende klussen.
Een koppeling zorgt er namelijk voor dat twee softwarepakketten met elkaar communiceren, waarvoor gegevens (zoals uren, reserveringen of andere data) vanuit het ene softwarepakket automatisch worden doorgestuurd naar het andere softwarepakket. Dit zorgt voor minder handwerk en is minder foutgevoelig. Je kunt dus een enorme automatiseringsslag maken met een koppeling tussen je bedrijfssoftware. Je kunt bijvoorbeeld je CRM-pakket koppelen aan je website, zodat je klanten en aanvragen automatisch binnenkomen in je boekhoudprogramma, je kunt je urenregistratie koppelen aan je planningssoftware, zodat de uren van je medewerkers automatisch binnenkomen in je urenadministratie of je kunt je artikelbeheer koppelen aan je voorraadbeheer, zodat je voorraden altijd up-to-date zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wil je meer lezen over softwarekoppelingen? Lees ons blog "Softwarekoppelingen: hoe koppel je verschillende softwarepakketten met elkaar en wat zijn de voordelen hiervan? en ons blog "Wat is een API?" waarin we alles vertellen over het uitwisselen van gegevens tussen verschillende systemen.
We weten dat een softwarekoppeling een investering voor de langere termijn is, waar je goed over na moet denken en waarvan je de voor- en nadelen goed inzichtelijk moet hebben. En daar willen wij je graag in ondersteunen. Daarvoor is ons gratis inloopspreekuur, gericht op softwarekoppelingen en API’s. Dus ben je op zoek naar een softwarekoppeling, zit je in de oriënterende fase en wil je weten waar je aan moet denken bij een softwarekoppeling of wil je gewoon weten wat er mogelijk is? Op werkdagen tussen 15:00 en 16:00 zitten onze developers voor je klaar en kun je gewoon binnenlopen met al je vragen en ideeën.
Datum: Alle werkdagen in april
Tijd: Van 15:00 tot 16:00
Waar: Bosmanskamp 1b Geldermalsen
Kosten: Een consult is gratis