
Wanneer we het hebben over haet optimaliseren van bedrijfsprocessen, horen we over het algemeen veel ideeën en oplossingen voorbij komen, waarbij de ene vaak nog ingrijpender is dan de andere. Het valt echter op dat weinig bedrijven de voordelen van een digitale transformatie inzien. De kosten, tijd en energie die hierin gestoken moeten worden, zijn behoorlijke obstakels die overwonnen moeten worden. Wordt er dan toch een eerste stap in digitalisering gezet, dan is dit vaak omdat het “moet”. Deze eerste stap in digitalisering wordt dan ook, in veel gevallen, niet tot het volle potentieel benut.
Vaak begint de digitalisering van een organisatie met een hervorming van het IT-systeem; de aanschaf van bedrijfssoftware (businesssoftware). Hier krijgt men te maken met een keuze tussen standaard bedrijfssoftware of maatwerk software. Uit kostenoverwegingen wordt er vaak gekozen voor een bewezen standaard softwarepakket, dat in de praktijk helaas niet altijd aan alle wensen van de onderneming voldoet.
Om toch in alle wensen vanuit de onderneming te voorzien, wordt er vaak een tweede programma of softwarepakket aangeschaft. Hoewel deze softwarepakketten beide zorgen voor een eerste optimalisatieslag binnen de organisatie, is er één groot probleem: de softwarepakketten communiceren niet met elkaar. Dit betekent dat je werknemers met 2 softwarepakketten moeten leren werken en vervolgens ook nog eens dubbele data mogen invoeren. Immers, de softwarepakketten communiceren niet met elkaar. Wij horen dan ook vaak dat dit leidt tot frustratie, fouten en veel tijdsverlies!
Natuurlijk zou het mooi zijn, wanneer je slechts met één bedrijfssoftware te maken zou hebben, dat geheel aan jouw wensen voldoet. Dit komt helaas niet vaak voor, waardoor er toch gekeken moet worden naar andere mogelijke oplossingen. Software koppelingen bieden uitkomst
Door middel van een software koppeling is het mogelijk dat meerdere softwarepakketten met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen. Hierdoor wordt het dubbel invoeren van data voorkomen, wat veel fouten doet voorkomen en daarbij een enorme tijdswinst oplevert!
Deze voordelen zorgen ervoor dat de bedrijfsprocessen efficiënter ingericht kunnen worden, waarmee er een optimalisatieslag wordt behaald, die kan leiden tot groei van het hele bedrijf.
Software koppelingen brengen enorm veel voordelen met zich mee. Zitten er dan helemaal geen nadelen aan software koppelingen?
Nadelen is in het geval van software koppelingen wellicht sterk uitgedrukt, maar het kan voorkomen dat een koppeling niet meer functioneert. In dat geval zullen de aanwezige bedrijfssoftware pakketten niet meer met elkaar communiceren.
Werkt een software koppeling niet meer? Dan kan het zijn dat de softwareleverancier een aanpassing heeft gedaan aan de bedrijfssoftware. Doordat de koppeling is afgestemd op een eerdere versie van de bedrijfssoftware, zal deze niet meer juist communiceren. Het is dan zaak dat je web development bureau (of de partij die de software koppeling verzorgt) actie onderneemt.
Bij Safira ontwikkelen we naast klantspecifieke bedrijfssoftware ook software koppelingen. Doordat wij de noodzaak begrijpen van een optimaal functionerend systeem, snappen wij dat software altijd moet functioneren. We denken om deze reden graag mee met de klant en geven 100% garantie dat onze producten werken zoals wij dat met elkaar hebben afgesproken.
In het geval van software koppelingen zorgen wij voor een actieve monitoring. Hierdoor zijn we snel op de hoogte in het geval dat een koppeling niet meer naar behoren functioneert. Door snel te schakelen, kunnen wij ervoor zorgen dat een koppeling dan ook weer binnen afzienbare tijd actief is. Zo kun jij verder met de ontwikkeling van jouw organisatie.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, we staan je graag te woord.