Webteksten

Niet te bescheiden

Meer bereiken met je website? Zorg voor goede teksten. Maar waarom zou je dat zelf doen. Er zijn immers genoeg redenen om het schrijven aan een ander over te laten:

  1. Te weinig tijd.
  2. Het is lastig om wat je in je hoofd hebt op papier (beeldscherm) te krijgen.
  3. Je bent gewoon niet zo’n schrijver.

Maar vaak is het een veel bewustere keuze. Een van onze klanten formuleerde het als volgt: 


`In al je bescheidenheid beschouw je je specialisme als normaal en dit uit zich ook in je teksten. Dan blijft je specialisme en je kracht onderbelicht. Ik heb er daarom bewust voor gekozen om het schrijven van de teksten uit te besteden.’ 


Kortom, het is vaak makkelijker om lovend over een ander te schrijven dan over jezelf. 

Wat wil je klant horen

0ndernemers kunnen vaak honderduit vertellen over hun bedrijf. Ze weten alles over hun producten of diensten. Het is de kunst om daaruit te filteren wat voor de bezoekers belangrijk is. Wat triggert ze om tot actie over te gaan. 


Een simpel voorbeeld:

Stel, je verkoopt laptops. Dan kun je natuurlijk gaan strooien met technische specificaties. Er is zeker een doelgroep die daar geïnteresseerd in is. Waarschijnlijk zoeken ze er zelfs op. Maar er is ook een groep die gewoon wil weten of je hem handig mee kunt nemen. Of het scherm niet te veel schittert. En of het apparaat lekker soepel typt. Kortom, elke doelgroep vraagt om andere informatie. De kunst is om ze allemaal op de juiste manier te bedienen.

Hoe meer informatie, hoe beter

Voordat we teksten gaan schrijven, vragen we je daarom het hemd van het lijf (het liefst op jullie locatie). Hoe meer we van je bedrijf en je klanten weten hoe beter. Ga je bijvoorbeeld altijd ongedwongen met je klanten om? Dan doe je dat op de website ook. Met andere woorden: de teksten moeten authentiek zijn. Doe je op je website niet anders voor dan je bent.

Zoekwoorden

En dan nog iets over de vindbaarheid. Het is natuurlijk hartstikke leuk als je uiteindelijk mooie teksten hebt die bij je passen. Maar als niemand ze kan vinden, levert het niets op. Bij het schrijven van de teksten houden we daarom al rekening met zoekmachine-optimalisatie. En al is de content slechts deels bepalend voor de vindbaarheid, het is wel de basis.

Haal meer uit je website met de juiste content.

Neem contact met ons op

Bel ons

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur op 0345 22 83 00.

Kom langs

Maak gerust een afspraak. Vaak kun je dezelfde dag nog bij ons terecht.

Mail ons

Stuur een mail naar info@safira.nl. Je ontvangt altijd binnen één werkdag een reactie.

Hulp | Privacy | Disclaimer | Algemene voorwaarden